QUATTRO

/

QUATTRO de compacte laser voor kleine volumes en prototypen

De QUATTRO is een van de meest flexibele, efficiënte en compacte lasers op de markt. Veel metaalverwerkende bedrijven produceren een groot aantal componenten, maar hoeven er maar één of twee tegelijk te produceren. Gebruiksgemak en lage bedrijfskosten maken de QUATTRO tot de ideale oplossing voor lage volumes, zonder in te boeten aan precisie en kwaliteit.

BROCHURE

MINIMALE VOETAFDRUK

De compacte structuur, een bijzonder kenmerk van de QUATTRO-laser, garandeert een minimale voetafdruk. Het werkblad bevindt zich op een optimale hoogte om het laden en uitnemen van plaatmateriaal te vergemakkelijken.

AMADA TUNED OSCILLATOR

De nieuwe, getunede AMADA 2,5 kW oscillator heeft de optimale laserstraalkarakteristieken om een hoge kwaliteit van de randvlakken te garanderen.

ENERGIEBESPARING

Er wordt gebruik gemaakt van een krachtige, snelle axiale flow-oscillator op deze machine met 2 energiebesparingsmodi. Afhankelijk van de status van de machine sturen de energiebesparende functies de oscillator en de koelinrichting automatisch aan om het energieverbruik en daarmee de totale bedrijfskosten te verlagen.

SNIJKOP MET CAPACITIEVE SENSOR

De QUATTRO heeft een hooggevoelige capacitieve sensor op de snijkop. Dit maakt het mogelijk om het plaatwerk te volgen tijdens het snijden, waardoor een optimale snijkwaliteit behouden blijft, zelfs als het plaatwerk niet helemaal vlak is.

LAGE ONDERHOUDSKOSTEN

Het gasfiltersysteem in het laserstraalpad minimaliseert de vervuiling van de optiek. Dit verlengt de tijd tussen routinematige onderhoudsbeurten aanzienlijk.

BEDRIJFSMODI SNIJKOP

De snijkop kan in 3 verschillende modi worden gebruikt: hoge snelheid (de kop blijft dicht bij de plaat), medium (de kop voert een 'ping-pong' beweging uit tussen sneden) en standaard (de kop beweegt verticaal tussen elke snede). Elke kan worden geselecteerd afhankelijk van de te verrichten snijbewerking.

Hotspots

VOLLEDIGE TOEGANG TOT DE SNIJZONE:

De drie toegankelijke zijden van de QUATTRO-laser vergemakkelijken het laden en afvoeren van het plaatmateriaal. Grote platen die groter zijn dan het werkgebied kunnen ook worden verwerkt, door ze handmatig te repositioneren.

DIVERSIFICATIE IN DE PRODUCTIE:

Met de QUATTRO kunnen niet alleen plaatwerk, maar ook rechthoekige en vierkante buizen worden verwerkt, wat een nog grotere flexibiliteit oplevert.

GEDIVERSIFIEERDE VERWERKING:

Met de QUATTRO kunnen niet alleen plaatwerk, maar ook rechthoekige en vierkante buizen worden verwerkt, wat voor nog meer flexibiliteit zorgt. (Optie)

Technische gegevens

QUATTROQUATTRO
Laservermogen (W)10002500
MachinetypeCO₂‚ vliegende optiek laserCO₂‚ vliegende optiek laser
Werkgebied X x Y (mm)1250 x 12501250 x 1250
Werkgebied Z-as (mm)100100
Tafelbelasting (kg)80160

Materiaaldikte (max.)*:
- Staal (mm)612
- RVS (mm)25
- Aluminium (mm)14

Afmetingen:
Lengte (mm)29002950
Breedte (mm)24502450
Hoogte (mm)21602160
Gewicht (kg)37504150

* De maximale dikte is afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de omgevingsomstandigheden.

Technische gegevens kunnen variëren afhankelijk van de configuratie/opties
Neem contact met ons op voor meer informatie en opties of download onze brochure

Voor uw veilige gebruik
Lees de gebruikershandleiding voor gebruik zorgvuldig door.
Draag gepaste persoonlijke beschermingsuitrusting wanneer u dit product gebruikt.

 

Laser klasse 1 bij bedrijf in overeenstemming met EN 60825-1

 

Software

Onze software-oplossingen, die een "first time right" productie garanderen.

meer

Industry 4.0

Onze Industry 4.0 oplossingen die uw productie optimaliseren.

meer

FORM

Mail ons