FLW-ENSIS

/

Laserlassen naar een hoger niveau van precisie en productiviteit gebracht

AMADA is de technologische marktleider in fiberlaser-lascellen. De FLW-ENSIS lascel heeft veel eigenschappen die haar uniek maken op het gebied van laskwaliteit, lassnelheid en productiviteit. De basisconfiguratie van de cel bestaat uit AMADA's eigen fiberlaserresonator, een 6-assige robot op een lineaire rail, een draai- en kantelplatform en een passief veiligheidscabine. Afhankelijk van het uitbreidingsniveau kunnen additionele nuttige functies worden toegevoegd.

BROCHURE

VARIABLE BEAM CONTROL-TECHNOLOGIE

Bij het lassen met laser is vaak een individuele afstelling van de laserstraal nodig die perfect afgestemd is op de actuele taak. AMADA’s Variable Beam Control biedt unieke resultaten voor alle lasbare materiaalsoorten en -diktes. Het is de originele AMADA fiberlaserresonator die de Variable Beam Control mogelijk maakt.

ROTERENDE LENS 'WEAVING'

AMADA'S unieke weaving-functie voor de lasertraal maakt het niet alleen mogelijk bredere spleten te overbruggen, maar ook om hogere lassnelheden te bereiken bij een significant betere laskwaliteit.

6-ASSIGE INDUSTRIËLE ROBOT OP LINEAIRE RAIL

Het bewegingsbereik van de robot in combinatie met de lineaire rail maakt het mogelijk om grotere componenten te maken en complexere lasstructuren uit te voeren. Deze hoge mate van flexibiliteit wordt nog verder verhoogd door het gebruik van het standaard draai- en kantelplatform.

LASSEN MET HOGE SNELHEID

De basis voor het snelle lassen van materialen tot 30 m/min is gelegen in de unieke interactie van een krachtige controller, bijpassende hardware en AMADA's eigen fiberlaserresonator. Bij AMADA is alles leverbaar via één enkele leverancier.

DUBBELE WISSELPLATFORMEN

Het FLW ENSIS M5-model is voorzien van twee wisselplatformen waarmee de volgende opdracht buiten de bewerkingsruimte kan worden opgezet. Dit verbetert de productiviteit en efficiëntie van de hele lascel aanzienlijk.

ORIGINELE AMADA-LASKOP

Het gebruik van de eigen laskop van AMADA, die perfect op de prestatiekenmerken van het systeem afgestemd is, maakt een optimaal gebruik van alle bijzondere eigenschappen van de FLW-ENSIS mogelijk. Dit leidt tot een duidelijk concurrentievoordeel voor onze klanten.

Hotspots

ROTERENDE LENS 'WEAVING':

Dit unieke systeem is niet meer gebaseerd op een rotatiebeweging van de robot, maar roteert de laserstraal zelf met behulp van een 'weaving' lens, waardoor veel bredere spleten netjes en gelijkmatig gelast kunnen worden. Dit resulteert in veel gladdere, consistentere lasnaden en een hogere kwaliteit van het werkstuk.

M5 QUICK CHANGE PLATFORMSYSTEEM:

Het optionele M5 snelwisselsysteem zorgt voor perfecte automatisering zonder restricties op te leggen aan de geometrie van het werkstuk of de actueel te verrichten lastaak. Terwijl er een platform met een werkstuk in het werkgebied staat, kan het tweede platform worden voorbereid. Als gevolg daarvan kunnen de stilstandtijden worden verkort en de productiviteit aanzienlijk worden verhoogd.

LASDRAADAANVOER:

Voor bepaalde werkzaamheden kan de toevoer van lasdraad op elk gewenst moment worden geactiveerd. Dit kan zelfs binnen een werkstuk worden gevarieerd en helpt ook bij het overbruggen van grotere spleten die zelfs niet door het rotatieproces van de laserstraal kunnen worden afgedekt.

Technische gegevens

FLW-3000ENSIS M3FLW-3000ENSIS M5
Laservermogen (W)30003000
MachinetypeFiber laserFiber laser
BewerkingskopAMADAAMADA
Verplaatsingsslag slede (mm)30004000
Max. sledesnelheid (m/min)6060
Herhaalbare positoneringsnauwkeurigheid slede (mm)± 0.1± 0.1
Maximaal laadvermogen positioneertafel (kg)500500
Rotatie-as positioneertafel± 720 °± 200 °
Kantelas positioneertafel± 90 °± 90 °

Robotspecificaties:
SoortVerticaal gelede 6-assige robotVerticaal gelede 6-assige robot
BesturingDX100DX100
Fabrikant--

Afmetingen:
Lengte (mm)75008500
Breedte (mm)50004500
Hoogte (mm)37003700
Gewicht (kg)1385015265

Technische gegevens kunnen variëren afhankelijk van de configuratie/opties
Neem contact met ons op voor meer informatie en opties of download onze brochure

Voor uw veilige gebruik
Lees de gebruikershandleiding voor gebruik zorgvuldig door.
Draag gepaste persoonlijke beschermingsuitrusting wanneer u dit product gebruikt.

 

Laser klasse 1 bij bedrijf in overeenstemming met EN 60825-1

 

Video

Software voor AMADA lasmachines

FORM

Mail ons