HG-ATC

/

De insteltijden drastisch verkort; de HG-ATC biedt de ideale oplossing voor het verwerken van batches van variabele grootte met complexe gereedschapslay-outs

Moderne bedrijven hebben behoefte aan oplossingen die steeds meer gericht zijn op kortere doorlooptijden in de productie en efficiëntere processen. Bij het buigen en afkanten zijn de instelling van het gereedschap en de programmeertijd de meest kritische aspecten die van invloed zijn op de productiviteit. AMADA heeft de HG-ATC serie ontworpen in de versies 1003 en 2204 om de ideale oplossing te bieden voor het verwerken van batches van verschillende omvang met een complexe lay-out van de gereedschappen. Dankzij de geïntegreerde ATC/ Automatic Tool Changer en de krachtige offline VPSS 3i Bend-software zijn steeds kleinere partijen en kortere doorlooptijden geen probleem meer. De insteltijden worden drastisch verkort door de automatische gereedschapswisselaar die gereedschappen kan laden in de meest complexe lay-outs. Dit zorgt voor een hoge efficiëntie en precisie-instelling en biedt operators met uiteenlopende werkervaring de mogelijkheid om de machine effectief te gebruiken.

BROCHURE

AUTOMATISCHE GEREEDSCHAPSWISSELAAR

De insteltijden worden verkort dankzij de automatische gereedschapswisselaar (ATC), die snel en nauwkeurig gereedschapsconfiguraties kan voorbereiden, waarbij zelfs de meest complexe instellingen in minder dan 2 minuten kunnen worden uitgevoerd. De ATC is uitgerust met een grote gereedschappenopslag, twee paar gereedschapsrobots en een unit voor het automatisch reinigen van matrijzen en gereedschapsklemmen. De ATC biedt een intelligente functie om de set-up te optimaliseren, gebruik te maken van reeds geassembleerde tools en stansgereedschappen te installeren, zelfs in omgekeerde richting.

HYBRIDE TECHNOLOGIE & ACTIEVE BOMBERING

De machine is uitgerust met een hydraulische servo-aandrijving. De hybride technologie levert een energiebesparing op; in feite wordt het hydraulische circuit "on demand" geactiveerd door de buigcyclus. Er wordt veel minder hydraulische olie gebruikt dan bij een traditionele buigmachine wat resulteert in een duidelijke vermindering van de milieubelasting. De hydraulische servo-technologie maximaliseert de snelheid en de positioneringsprecisie. De HG-ATC beschikt ook over een actief hydraulisch bombeersysteem, dat in realtime kan reageren op elke doorbuiging van de bovenbalk om een constant resultaat over de gehele buiglengte te waarborgen.

HOEKDETECTIE

De HG-ATC kan vele onderdelen, materialen en diktes met hoge precisie verwerken. Dankzij de mechanische buigindicator (Bi-S) kan de HG-ATC de hoek op drie punten meten en corrigeren in volautomatische modus. De hoek wordt gemeten door de terugvering te lezen om zo de neerwaartse beweging van de balk te kunnen corrigeren en een actieve bombering in realtime mogelijk te maken. Bovendien is de HG-ATC uitgerust met standaardfuncties voor het meten van de dikte en het corrigeren van relatieve buiggegevens (TDS), evenals de "Force Control"-functie die een stabiele buighoek kan handhaven door controle over de uitgeoefende kracht.

NUMERIEKE MULTI-TOUCH BESTURING

De HG-ATC is uitgerust met de numerieke AMNC 3i-besturing van de nieuwste generatie. Het gebruikersvriendelijke 18,5' grote touchscreen met zijn eenvoudig en intuïtief te bedienen interface maakt een volledige aansturing van de machine en al haar functies mogelijk. De AMNC 3i biedt verschillende soorten programmering (direct, 2D, 3D) plus een volledig beheer van de gereedschappenconfiguraties en maakt een eenvoudige, snelle programmering mogelijk, zelfs voor de meest complexe werkstukken. De AMNC 3i is het digitale hart van de oplossing en is aangesloten op de offline programmeersoftware. Het is een krachtig en innovatief tool dat de HG-ATC "Industry 4.0"-compatibel maakt.

ACHTERAANSLAG

De achteraanslag van de HG-ATC serie is ontworpen en ontwikkeld om te voldoen aan de criteria van precisie, snelheid en betrouwbaarheid, en biedt uitstekende prestaties en flexibiliteit. De standaardconfiguratie heeft twee traditionele X-assen, plus een extra Delta X-functie (twee onafhankelijke X-assen), twee onafhankelijke Z-assen en een R-as.

ERGONOMISCHE ASPECTEN

De productiviteit van het buigproces is gerelateerd aan de prestaties van de machine en aan de ergonomische kenmerken die de operator helpen om snel en eenvoudig zijn werk uit te voeren. De HG-ATC is voorzien van een "Auto Foot Pedal", het slimme schuifpedaal dat automatisch tegenover het buigstation kan bewegen, waardoor de bestuurder veel tijd en moeite bespaart.

Hotspots

AUTOMATISCHE SET-UP:

Het automatische systeem voor het wisselen van gereedschap (ATC), het enige in zijn soort op de markt qua technologie en prestaties, vermindert de insteltijden aanzienlijk. Dus dringende spoedopdrachten kunnen ook efficiënt worden afgehandeld.

ACCURAAT:

De HG-ATC is uitgerust met een aantal functies voor precisiebuigen die ongeëvenaard zijn in deze markt. De combinatie van actieve bombering en het Bi-S apparaat om de hoek te meten zorgt voor een maximale hoeknauwkeurigheid en lineariteit zonder afgekeurde onderdelen.

PRODUCTIEF:

De bovenbalk en achteraanslag zijn ontworpen voor een superieure productiviteit en leveren uitstekende prestaties op het gebied van snelheid, dynamiek en reactiviteit.

Technische gegevens

HG-1003ATCHG-2204ATC
Perskracht (kN)10002200
Lengte van de persbalken (mm)31104300
Ruimte tussen de machinestaanders (mm)27003760
Slag (mm)250250
Inbouwhoogte (mm)596596
Werkhoogte (mm)95390
Arbeidssnelheid (mm/sec)2020
Daalsnelheid (mm/sec)220220
Retoursnelheid (mm/sec)250250

ATC gereedschapswisselaar:
Aantal gereedschapshouders (stansen)1518
Aantal gereedschapshouders (matrijzen)1825
Gereedschaplayout lengte15 - 300015 - 4000
Gereedschaplengte-incrementen55

Afmetingen:
Lengte (mm)70628230
Breedte (mm)31563287
Hoogte (mm)29973325
Gewicht (kg)1050022400

Technische gegevens kunnen variëren afhankelijk van de configuratie/opties
Neem contact met ons op voor meer informatie en opties of download onze brochure

Voor uw veilige gebruik
Lees de gebruikershandleiding voor gebruik zorgvuldig door.
Draag gepaste persoonlijke beschermingsuitrusting wanneer u dit product gebruikt.

Software voor AMADA-kantbanken

AMADA Industry 4.0 Solutions

Onze Industry 4.0 oplossingen die uw productie optimaliseren.

meer

Kantgereedschappen

FORM

Mail ons