EG-AR

/

Volledig elektrische kantpers, hoge snelheid en veilig buigen van kleine en complexe onderdelen

De EG-6013AR combineert een volledig elektrische kantpers met Dual Servo Power Drive (DSP) voor hoge precisie en hoge snelheid, vooral bij de verwerking van kleine werkstukken. Deze kantpers wordt gecombineerd met een zeer flexibele robot die ontworpen is voor snel en nauwkeurig buigen. Kleine onderdelen, die soms moeilijk handmatig te verwerken zijn, kunnen automatisch worden geproduceerd dankzij innovatieve gecombineerde grijpers (zuig- en mechanische grijpers). De automatische gereedschapswisselaar en de grijperwisselaar zorgen voor een snelle en nauwkeurige set-up en 24/7-productie.

BROCHURE

SPECIALE ROBOT

De speciale robot is specifiek ontwikkeld en geoptimaliseerd voor de snelle en precieze verwerking en handling van kleine en middelgrote werkstukken. De robotarm past tussen gereedschapsstations om met hoge efficiëntie met kleine onderdelen te werken, waardoor de productiecyclus sneller en flexibeler wordt. Op basis van de specificaties van het te buigen onderdeel wisselt de robot automatisch de gereedschappen van de buigmachine en de grijper, voor een continue 24/7 productie.

DUBBELE ELEKTRISCHE SERVO-AANDRIJVING

De Dual Servo Power Drive wordt gebruikt in het buigproces met passende functies voor elke fase van de cyclus, één voor het benaderen van de balk en het terugtrekken en één voor de buigfase. Dit zorgt voor meer precisie in de positioneringsfase en tijdens het buigen en voor een snellere verwerkingscyclus, nog afgezien van een aanzienlijke energiebesparing.

NUMERIEKE MULTI-TOUCH BESTURING

De EG-6013AR is voorzien van de nieuwste generatie numerieke AMNC 3i-besturing. Het 18,5' grote touchscreen, met zijn gebruiksvriendelijke interface, maakt een volledige aansturing van de cel mogelijk met een enkel, eenvoudig en intuïtief bedieningsstation voor de operator.

SPECIALE SOFTWARE

Dedicated AR-CAM-software kan worden gebruikt voor offline programmering, het genereren van programma's voor de buigmachine en de robot en een volledige simulatie van de cyclus van het picken van de plaat tot het buigen en het opslaan van het uiteindelijke werkstuk. Dit betekent dat programmeertijden en handmatige activiteiten aanzienlijk kunnen worden verkort, waardoor uw productiviteit wordt gemaximaliseerd.

AUTOMATISCHE SET-UP VAN DE CEL

De cel kan de set-up volledig automatisch uitvoeren, waarbij de gereedschappen en grijpers worden voorbereid voor de geplande productie, waardoor de productie 24 uur per dag en 7 dagen per week kan doorlopen. De robot wisselt het gereedschap en kan dankzij een speciale grijper het gereedschap uit het grote magazijn halen en op de juiste positie in de machine zetten. De robot wisselt automatisch de grijper en pakt de geselecteerde grijper uit de daarvoor bestemde parkeerpositie.

GECOMBINEERDE GRIJPER

Het systeem heeft grijpers die speciaal zijn ontworpen voor de verwerking van kleine complexe werkstukken. De AMADA gecombineerde grijper, verkrijgbaar in verschillende maten, combineert een zuigfunctie met een mechanische grijper.

Hotspots

MAXIMALE PRECISIE EN HERHAALBAARHEID:

De EG-6013AR beschikt over een aantal voorzieningen en kenmerken voor een hoge precisie en herhaalbaarheid. De door AMADA gepatenteerde meetfunctie zorgt voor een snelle en nauwkeurige positionering van het onderdeel op de achteraanslagen, waardoor een absolute precisie over de volledige buiglengte wordt gegarandeerd. Het Bi-S apparaat wordt gebruikt om de hoek in real-time te meten en te corrigeren voor een precies en nauwkeurig resultaat.

AUTOMATISCHE SET-UP:

De cel kan een snelle en volledig geautomatiseerde set-up uitvoeren dankzij de functies van de gereedschapswisselaar en de grijperwisselaar. Dit betekent dat verschillende werkstukken kunnen worden ingepland zonder tussenkomst van de operator, wat een zeer hoog productiviteitsniveau garandeert voor elke mogelijke batchgrootte.

SNEL EN PRECIES:

Alle EG-6013AR-componenten zijn ontworpen en ontwikkeld voor maximale snelheid en precisie. De elektrische kantpers EG-6013 biedt met zijn exclusieve DSP-systeem, de speciale AMADA-robot, de cel-inrichtingen, compacte layout en speciale software een geïntegreerde oplossing en een ongeëvenaarde productiviteit voor elke mogelijke batchgrootte.

Technische gegevens

EG-6013AR
Perskracht (kN)600
AandrijvingServo-elektrische kantpers
Lengte van de persbalken (mm)1275
Ruimte tussen de machinestaanders (mm)1010
Slag (mm)150
Inbouwhoogte (mm)635
Arbeidssnelheid (mm/sec)25
Daalsnelheid (mm/sec)220
Retoursnelheid (mm/sec)220
BesturingAMNC3i
Hoeksensor-

Robot:
Robotlaadvermogen incl. grijper (kg)10
FabrikantYASKAWA

Grijper:
Grijpertypes:Combinatietype

ATC (automatische gereedschapswisselaar):
Tool stockers10
Gereedschaplayout lengte15 - 100

Laden:
Aantal laadposities4
Verticale beladingJa
Stapelhoogte max. (mm)300

Ontladen:
Aantal ontladingspositiesTot 4 (afhankelijk van de configuratie)
Stapelhoogte max. (mm)300 x 300

Onderdeel:
Onderdeelformaat lengte (mm)300 x 300
Onderdeelformaat breedte (mm)40 x 80
Onderdeeldikte max. (mm)0.6 - 2.5

Technische gegevens kunnen variëren afhankelijk van de configuratie/opties
Neem contact met ons op voor meer informatie en opties of download onze brochure

Voor uw veilige gebruik
Lees de gebruikershandleiding voor gebruik zorgvuldig door.
Draag gepaste persoonlijke beschermingsuitrusting wanneer u dit product gebruikt.

Video

Software

Onze software-oplossingen, die een "first time right" productie garanderen.

meer

Industry 4.0

Onze Industry 4.0 oplossingen die uw productie optimaliseren.

meer

Kantgereedschappen

Kantgereedschappen

meer

FORM

Mail ons